HEARTRESCUE-REANIMATIEOPLEIDINGEN

HartslagNu

Hoe werkt HartslagNu

Nadat 112 is gebeld wordt vanuit de meldkamer niet alleen de ambulance gestuurd maar worden ook de burgerhulpverleners gewaarschuwd.

HartslagNu bestaat uit een database van burgerhulpverleners die zich hebben opgegeven om in geval van een reanimatie bij hun in de buurt opgeroepen te worden. Het systeem selecteert via de opgegeven postcode van de reanimatie welke hulpverleners in de buurt zich hebben opgegeven. Het systeem kijkt binnen een straal van maximaal 1000 meter. Binnen dit gebied worden maximaal 30 burgerhulpverleners opgeroepen. Deze mensen krijgen via hun gsm een sms-bericht met een oproep voor een reanimatie.

Is er ook een AED in de buurt van de reanimatie beschikbaar dan zullen ook een aantal hulpverleners een sms-bericht krijgen om eerst de AED op te halen om deze vervolgens te gebruiken bij de reanimatie.

Op deze manier wordt getracht zo snel mogelijk "getrainde" mensen op de plek van de reanimatie te krijgen zodat adequate hulpverlening zo snel mogelijk wordt opgestart en dat er zo min mogelijk tijdverlies optreed.

Hiermee neemt de kans op overleven toe.

Hebt u een cursus gevolgd en wilt u zich hiervoor aanmelden, kijk dan op
www.HartslagNu.nl voor meer informatie.
Eenmaal ingeschreven is het belangrijk dat u jaarlijks een herhalingscursus volgt, anders verloopt uw inschrijving.